Vliegweek te Macedonië.

 

Vliegweek van 24/05 tot 31/05/2015.

M a c e d o n i ë .

 

Toen ik zondagochtend omstreeks 04:20 u de luchthaven binnenstapte, was het er al erg druk. Nochtans moest er aan incheck balie niet worden aangeschoven. Maar aan de grens- en paspoortcontrole was het wel erg druk met lange wachtrijen tot gevolg. Omstreeks 05:50 u vertrok de Boeiing 737 – 800 richting Skopje met eerst nog een tussenlanding te Ohrid. Aan de uitgang van de Karel de Grote luchthaven stond onze chauffeur ons al op te wachten om vervolgens de rit naar De Medusa Temple te Krusevo te maken. Het was een prettig weerzien met Igor.  Na het onweer dat in de late namiddag voorbij trok, zijn we nog eens gaan kijken naar de W – startplaats te Krusevo. Ik kon er nog een leuk avond soar vluchtje maken, alvorens de wind te hard begon aan te trekken.  Daarna zijn we nog met de hele groep uitgebreid gaan eten alvorens moe van de reisdag zijn gaan slapen.

Boven de Alpen.

 

Op maandag was er een vrij harde westen wind voorspeld, zodat we naar de overzijde van de vallei , naar Treskavec  zijn gaan vliegen. Ik kon er op de middag een vlucht maken.

 

Prachtige vliegplaats.

Op dinsdag waren er zowat dezelfde condities voorspeld, met wel  wat minder wind zodat ik twee mooie vluchten te Treskavec kon maken. De laatste tot boven het monniken klooster.

Voor het bekende klooster van Treskavec.

Op woensdag was de wind te hard op de startplaats zodat we een wandeling hebben gemaakt door de bossen naar het hoger gelegen skigebied. Na de middag heeft het dan nog geonweerd en konden we niet meer vliegen.

Krusevo.

Op donderdag  was de wind gedraaid naar het NO en konden we uiteindelijk starten vanaf de grote  startplaats Meckin- Kamen te Krusevo.  Ik heb er drie mooie vluchten kunnen maken. De laatste was een cross vlucht van zo’n 10 km.

Op vrijdag heb ik in de voormiddag een stevige ochtendvlucht gemaakt, na de middag gevolgd door een thermische vlucht met een low safe boven het landingsterrein en dan terug naar 1800 m hoogte. De avond heb ik afgesloten met een  zachte avondglijvlucht.

 

 

Op zaterdag stond de trip naar het meer van Ohrid op het programma. We waren al vroeg vertrokken voor de 2 uur durende rit naar de startplaats. Toen we er aan kwamen was er nog weinig wind, zodat we nog wat gewacht hebben alvorens te starten. De eerste thermiek was al gevormd, zodat ik toch al tot boven de start kon uitstijgen. In de namiddag hebben we nog een langere vlucht kunnen maken. Ik moest wel even zoeken en geduldig zijn om de juiste thermiek te vinden, maar eens in de lift kon ik uitstijgen tot bijna 2000 m. De dag hebben we afgesloten in het beste visrestaurant bij het meer en daarna hebben we nog een boottochtje gemaakt tot aan de natuurlijke bronnen van het meer met kristalhelder water.

 

 

 

Het was nu al de derde keer dat ik naar Krusevo reisde en niettegenstaande de sombere weersvoorspellingen vooraf, waren de weergoden toch nog heel goed gezind. Maar één dag niet gevlogen en verschillende mooie vluchten gemaakt. In totaal kon ik 12 vluchten in mijn vliegboekje bijschrijven. Knap !

 

Klik hier voor meer foto's.

 

FILMPJES:

https://www.youtube.com/watch?v=Cq3n84bSP5w

https://youtu.be/IoR7XMGz8U8

 

 

HOME