AVIA - Airsports   Beauvechain.

 

 

Zaterdag 15 januari 2022: De eerste liervliegdag te Beauvechain.

Er was mist voorspeld, en die bleek hardnekkig lang stand te houden. Het was pas rond 14 u dat ik de eerste piloot kon optrekken.  Daarna ging het vlot. Het seizoen is gestart !

 

Achter de lierhendels.

 

HOME

 

 

Zaterdag 5 maart 2022:  Een leuke liervliegdag.

De blauwe lucht was van de partij.  Een hogedrukgebied boven ScandinaviŽ zorgde voor gunstig vliegweer. Vanaf de middag werd er een NO briesje voorspeld, mooi op de lierbaan. De weinige wind ging in de loop van de namiddag iets meer aantrekken, zodat er toch nog mooie hoogten werden gehaald. In de vooravond heb ik ook nog twee liervluchten kunnen maken met m'n nieuwe BGD Base2. Super!

 

Klaar voor een mooie vliegdag!

 

 

!!  FILMPJE  !!

 

!! Nog een filmpje !!

 

HOME

 

Zondag 27 maart 2022:  Een boterzachte duovlucht.

 

De voorspellingen gaven nevel en mist in de ochtend, maar het was pas in de loop van de namiddag dat ik de eerste piloot  tot boven het opengebroken wolkendek kon trekken. Daarna is het nog een productieve lierdag geworden. In de vooravond heb ik na lange tijd nog eens mijn duoscherm uit de zak kunnen halen. De startcondities waren perfect en in de lucht was het boterzacht. Het briesje bracht ons tot op 712 m hoogte alvorens ik de lierkabel ontkoppelde. Daarna was het enkel genieten!

Net ontkoppeld op 715 m ASL.

 

Boven het lierterrein.

 

 

Veilig geland.

 

Voor meer foto's en filmpjes.

 

! Nog een filmpke !

 

HOME

  

Zondag 10 april 2022:  De eerste thermiekvlucht.

Een mooie lierdag met de eerste thermische vluchten. Ik had de eerste vlucht van de dag gevolgen, alvorens mij achter de hendels van de lier te installeren. De eerste kleine bellen waren dan al voelbaar. Op het einde van de dag heb ik ook nog een mooie thermische vlucht kunnen maken en in de laatste thermiek mijn vlucht kunnen rekken tot een half uurtje. Mooi !

Zie :  https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/1617300

 

Hoog in de lucht.

M'n vleugel.

 

Voor meer foto's

 

HOME

Zaterdag 30 april 2022: Een stevig windje.

Na een hele dag achter de lierhendels , heb ik in de vooravond toch nog een vluchtje kunnen maken. De wind was al fel aangetrokken zodat ik besloten heb om met mijn kleine vleugel te vliegen.

 

Bekijk het filmpje.

 

HOME

Zaterdag 11 juni 2022: Mooie condities.

HOME